Vervulde Wensen

Zoya zwemt met dolfynen


Wat hebben wij genoten en wat heeft Zoya hard gewerkt met de dolfijnen in Marmaris.

Zondag was een reisdag: midden in de nacht naar Schiphol toe, door de douane, wachten natuurlijk, want dat hoort erbij tegenwoordig, ook op Schiphol en dan vliegen en met een privé busje naar het hotel.
Alles was een avontuur voor Zoya en het vliegen was super spannend maar het ging helemaal goed.

Toen we ingecheckt waren in het prachtige hotel en een heerlijke koele duik in zwembad hadden genomen was de spanning helemaal verdwenen.

Maandag mochten we kennis maken met de dolfijnen en de therapeuten en mochten we zelfs meekijken met een dolfijnenshow.

Dinsdag was de eerste ”echte“ therapiedag en ging Zoya werken met Dolfijn Eva en Therapeut Daniil.
De therapie bestaat uit afwisselend de dolfijn strelen en aaien, spel en sensorisch contact.
Het aaien en aanraken van het gladde oppervlak van de dolfijn geeft een rustig gevoel. Het spelen met de dolfijn en deze opdracht geven voor trucjes geeft berekenbaarheid van de dolfijn.

Afwisselend met spel en het knuffelen werd Zoya op haar rug drijvend met haar achterhoofd tegen de snuit of hoofd van de dolfijn gelegd.
Door de geluidjes en ademhaling van de dolfijn is er een sensorische wisselwerking waardoor er een andere structuur in de hersenen kan ontstaan zoals het verwerken van trauma’s, angsten en benaderen naar mensen toe.

5 dagen heeft Zoya met Dolfijn Eva mogen werken en hebben kunnen genieten van het prachtige weer, het mooie hotel en het lekkere eten.

Dank je wel Tinkerbel, dit is een ervaring om nooit te vergeten!

Groetjes,
Zoya, Sabrina en Rob