Vervulde Wensen

De wens van Manon
Met het gezin naar Legoland


Via Ineke, pedagogisch medewerker van het Bravis Ziekenhuis te Bergen op Zoom werden wij opgegeven bij Stichting Tinkerbel. Blij verrast waren wij dat op 29 november 2022 Piet en Marianne bij ons langskwamen en we de 3 wensen van Manon kenbaar mochten maken.

  

Eén van deze wensen was samen met het gezin naar Legoland in Denemarken. Dat werd voor ons werkelijkheid! Alles werd in no time geregeld door Marloes van reisbureau The Travel Club. De reis werd gepland voor het weekend van 14 tot en met 17 april 2023. We hadden nog een mooie tijd om naar dit weekend uit te kunnen kijken. Eindelijk was het zover, vrijdag 14 april 2023... De wekker liep al om 4.30 uur af want we wilden graag rond 5.30 uur vertrekken richting Schiphol.

Alles verliep goed en om 11.30 uur zijn we geland in Billund, Denemarken. Na het ophalen van onze huurauto zijn we richting het park Lalandia gereden, we konden direct inchecken in ons huisje en zijn nadat we wat hadden gegeten direct het park gaan verkennen. Wat was er veel om te zien. Wat werden er veel plannen gemaakt voor dingen die we zeker dit weekend wilde gaan doen.

Manon was aan het einde van de dag moe van alle indrukken, de drukte van Schiphol, voor de eerste keer vliegen, ander land, ander huisje,... Moe maar voldaan na deze eerste dag is ze dan ook lekker in haar bedje gekropen.

De volgende dag zijn we naar Legoland gegaan, het weer was helaas iets minder maar dat kon de pret niet drukken. We hebben met zijn alle genoten van de vele attracties en bezienswaardigheden in het park. Manon heeft erg veel foto’s gemaakt en was eigenlijk toch wel in haar nopjes. Dat dit toch allemaal maar mogelijk gemaakt kon worden door Stichting Tinkerbel.
Na het dagje Legoland zijn we nog gaan zwemmen in het grote zwemparadijs met de vele glijbanen. Daarna nog naar een dorpje gereden en hebben daar nog een heerlijke wandeling gemaakt en genoten van het mooie Denemarken.

  

De 3e dag hebben we een beetje gesplitst. Manon en Margreet zijn in de ochtend een mooie wandeling gaan maken in het sculpturenpark terwijl Anton, Martijn en Myrthe heerlijk gingen zwemmen. We besloten om in de middag weer naar Legoland te gaan en hebben daar eerst lekkere frietjes met een hamburger gegeten om vervolgens weer de nodige ttracties te doen.
Aan het einde van de dag zijn we nog een rondje gaan rijden en nog even gestopt bij een haventje, even lekker langs het water lopen en genieten v.d. omgeving.

  


Helaas daar was dag 4 dan al weer... Wat wilde we eigenlijk nog veel doen. Naar Legoland, naar het Wowpark, nog een keer gaan zwemmen en eigenlijk ook nog wel naar de dierentuin en nog iets van Denemarken gaan bekijken. Maar ja, dat ging natuurlijk niet, dus zijn we eerst naar het Wowpark gegaan. Lekker klimmen, klauteren, springen en schommelen tussen de bomen. Hierna nog van de vele glijbanen en wildwaterbanen in het zwembad en als afsluiter van het geweldige weekendje Denemarken toch nog snel een keertje naar Legoland. En toen was het toch echt tijd om naar de vlieghaven van Billund te vertrekken. Het vliegtuig had een uur vertraging, maar we konden terugkijken op een heel leuk en gezellig weekend dus die vertraging was geen probleem.

  


  

We hebben echt genoten met een grote “G”. Van Denemarken, van alles wat we hebben gedaan, tijd voor elkaar, genieten met elkaar. Ondanks dat het voor Manon best wel een heel zwaar weekend is geweest kijkt ze er met veel plezier op terug. Haar foto’s, 400 maar liefst heeft ze allemaal al uitgezocht en met de 200 foto’s die ze heeft laten uitprinten is zij nu bezig om een mooi fotoalbum te maken. Deze wordt gevuld met alle mooie herinneringen die we hebben mogen maken in Denemarken.


Stichting Tinkerbel, nogmaals hartelijk dank dat jullie dit voor ons mogelijk hebben gemaakt!!!


Lieve groeten,
Anton en Margreet
Manon, Martijn en Myrthe Mens